Søk

Martin Johansson og Heidi Pharo vant på sterke tider


Nøklevann Rundt 2015 ble avviklet under optimale løpsforhold, og det var hele 1027 fullførende, som er tett opptil fjorårets deltagerrekord på 1086. 819 løp 10-kilometeren.

Raskeste mann rundt vannet ble den svenske landslagsløperen i langrenn - Martin Johansson, som også har vært orienteringsløper på elitenivå. Han kom i mål på knallsterke 32:00, en tid som holder til en tredjeplass på adelskalenderen gjennom alle tider. Anders Gløersen ga Johansson hard kamp, og med 32.08 var han hele 36 sekunder raskere enn sin tidligere bestenotering fra 2013, så Rustadgutten fra Bøler er definitivt i rute, og vel så det, foran skisesongen.

Bøler IF Friidretts Heidi Pharo leverte et fantastisk løp, og knuste den tidligere bestetiden for damer satt av Veslemøy Hausken i 1998 med 24 sekunder. Heidi kom i mål på 35.52, som er hele 1:31 raskere enn fjorårets tid, så treningssamarbeidet med Ingrid Kristiansen fungerer tydeligvis meget bra.

Bakkespurten opp den beryktede "Dreper'n" fra Rustadsaga og opp ble tatt med klar margin av unge Edvard August Lund (16), på den imponerende lynkjappe tiden 55 sekunder. Enda yngre Ida C. Vaagsbø (13) ble aller raskeste jente/dame opp den tøffe kneika.

De raskeste på 5 km var Jonas Kolderup Lund med 16:51 og Ida Bergsløkken med 17:46.

Resultatene for Nøklevann 2015 foreligger på ToppTids sider her

Linker til reportasjer om arrangementet - se under "Mer".

Postet av: Trond Olav 10.10.2015

Anmerkning om bakkespurten:
Ved en feil så ble det delt ut premier i bakkespurten ut fra en feil resultatliste. Det ble dessverre delt ut premier basert på rekkefølgen på toppen av bakken, ikke tiden i selve bakken. Vi beklager dette, vinnerne vil bli kontaktet og premiene vil ettersendes.

Linker til reportasjer:

Fra kondis.no:
Reportasje med bilder og link videre til kondis.no sin fyldige billeddatabase fra løpet, med mange hundre deltagerfotografier!
Heidi Pharo knuste løyperekorden i Nøklevann Rundt

Fra Sportsmanden.no:
Flotte bilder og intervjuer med de beste utøverne!
Pharo og langrennsløpere sterkest i Nøklevann Rundt

Sportsmanden.no kommer med flere saker og flere bilder fra årets Nøklevann Rundt - følg med der! Her er en egen reportasje fra fem-kilometeren: Full fart i Nøklevann Rundts 5 km

Fra langrenn.com:
Anders Gløersen og Ragnhild Haga på pallen i Nøklevann Rundt