Nyheter

Tre løyperekorder og trivelig stemning i solskinn på Haraløkka


Det var perfekte løpsforhold da 40. utgaven av Nøklevann Rundt ble arrangert fra Haraløkka, og sola kom til og med fram da 10-kilometeren var i gang.
Anders Gløersen var nok en gang raskest rundt vannet. Han vant for sjuende gang, og tok sin sjette seier på rad. Med den sterke tiden 33:33 satte han ny løyperekord i traséen som ble innviet i 2019, og som er nøyaktig 10 kilometer.  
Gløersen avgjorde løpet i Rustadsagabakken, hvor han rykket fra de to andre løperne i tettrioen - Haakon Engelsen Berg fra arrangørklubben og Magnus Warvik fra OSI. Warvik lå i teten og dro det meste av løpet fram til rundt 8 km, mens Engelsen Berg tok initiativet i nedoverbakkene. Men de var sjanseløse da den rutinerte og meriterte Gløersen skrudde på turboen i bakken opp fra Rustadsaga - den fryktede "Drepern".
Også Haakon Engelsen Berg løp raskere enn den tidligere rekorden, og kom inn på 33:54 etter en sterk sluttspurt.
I dameklassen var Ingebjørg Arneberg Stueland fra Voss raskest med 40:20 - også det ny løyperekord. På de neste plassene fulgte Marianne Harnes fra Skullerud Sport Senter og Ingvild Tveita fra NTNUI.
Femkilometeren ble dominert av sterke OSI-løpere. Fjorårsvinner Mathias Moen spurtet ned Magnus Sirnes Hjellum, og kom i mål sterke 15:15 - nok en løyperekord, og det med hele 38 sekunder. Hanne Marte Lie, også fra OSI, var raskeste dame, og løp på 19:00.
Bilder under "Mer".

Trond Olav 09.10.2021

Det ble en trivelig ettermiddag i de idylliske omgivelsene på Haraløkka i det milde og fine høstværet. Publikum kunne nyte mange sterke prestasjoner på nært hold i solskinnet. Den erfarne arrangørklubben kunne nok en gang by på et godt organisert og vel gjennomført arrangement. 

Topp tre 5 km herrer: fra venstre: Magnus Sirnes Hjellum, Mathias Moen og Fredrik Sætran.
Topp tre 10 km herrer: fra venstre Haakon Engelsen Berg, Anders Gløersen og Magnus Warvik

 

Topp tre damer, 10 km: fra venstre Ingvild Tveita, Ingebjørn Arneberg Stueland og Marianne Harnes.

Bakkesprinten for kvinner var helt jevn mellom de to beste og det blir derfor delt seier til Kathrine Andresen og Ingvild Tveita, NTNUI med 1:37, og med Ada Hagli Lorentzen, Nittedal Friidrett på 3. plass med 1:38. Ludvik Rød Benco vant bakkesprinten for menn med tiden 1:03 foran Anders Nøstdahl Gløersen, Rustad IL med 1:13 og Magnus Warvik, OSI med 1:20. 

 

Linker:

Resultater

Flott og fyldig reportasje fra kondis.no med mange bilder - Sjette seier på rad for Gløersen i Nøklevann Rundt

Totalvinnere Nøklevann Rundt

Løpsdatabase Nøklevann Rundt

Løpsdatabasens hovedside

Bilder fra start og mål ved Per Inge Østmoen - mange flere kommer her 

Bildegalleri fra barneløp og 5 km ved Yuanjie Ding

Bildegalleri fra 10 km ved Yuanjie Ding

Bilder fra start og mål ved Per Inge Østmoen - mange flere kommer her

Bilder i artikkel i Nordstrands blad (krever abonnement)